Suomi Epictronica

We celebrate the centenary of Finland’s independence with new art performance Suomi Epictronica. The premier is held 14th of Decemberber 2017 at Maunulatalo, Helsinki, Finland. Suomi Epictronica is fully composed multimedia art performance. We tell the story of Finns via music, drama, dance, light and video installations, sound and sense -effects. In Suomi Epictronica we combine cultural heritage materials new way with El Markeys soundtracks, Faruusa performance, El Mogua and Hogan’s art galleries & designs.

 


 

Suomi Epictronica is officially part of the programme on the centenary of Finland’s independence. MORE INFO suomifinland100.fi

Suomi 100 logo2


 

Kainuun Sanomat // Perjantaina 22. joulukuuta 2017. Seppo Turunen

Oikariset tuovat epictronican Ristijärvelle

Jos et ole koskaan kuullut epictronicasta, niin ei ihme. Se on taidemuoto, jonka Iida-Maria ja Ricardo Oikarinen ovat itse kehittäneet. Jos haluat tietää, mitä se on livenä, niin uudenvuodenaattona se onnistuu Ristijärven Studio Navetassa, mutta avaanpa sitä tässä hieman.

Kyse on taidemuodosta, jonka nimi muodostuu sanoista epic, picture ja electronic. Käytännössä se on Oikaristen luoma kokonaistaideteos, joka yhdistää kuvaa, laulua, puhetta, elektronista musiikkia ja tanssia. Kertojan äänikin käsitellään yhtenä solistisena instrumenttina.

Epictronicassa voi käyttää kaikkia taidemuotoja, Se ei ole pelkästään elokuvaa, teatteria, opperaa tai vaikkapa balettia. Esitys voidaan tehdä pienenä, niin kuin nyt Navettaan tuotava versio, mutta tarvittaessa se venyy vaikka stadionkokoiseksi bändeineen, pyrötekniikoineen ja valoineen.

-Taiteen on kehityttävä samalla, kun tekniikkakin kehittyy. Epictronica on uudenlainen tpa kertoa tarinoita.

RISTIJÄRVEN Navetassa seurataan reilun puolen tunnin ajan stavuotiaan Suomen tarinaa sellaisena, kuin Oikariset sen käsittävät. Iida-Maria Oikariselle se on ennen kaikkea kunnianosoitus itsenäisyyden puolesta taistelleille suomalaisille.

-Katsomme esityksessämme Suomea isosta perspektiivistä, jossa Suomi on oma galaksinsa.

Ristijärven Navettaan Oikarinen tuo teokseen mielellään, sillä hän on aikoinaan ollut studiota rakentamassa. Suomi Epictronican ensi-iltaa on vietetty jo Helsingin Maunula-talossa.

LINKKI: Kainuun Sanomat // perjantaina 22. joulukuuta 2017

 


 

 

Suomi Epictronica, Suomi100 Kunniakirja
Suomi Epictronica, Suomi100 Kunniakirja